Welkom bij Van Beek Mode Voorthuizen

Historie

Op 10 april 1937 begonnen Evert van Beek en zijn vrouw Gerarda van Beek – van de Pol een kleermakerij aan de Molenweg in Voorthuizen. Hij was kleermaker en zij was coupeuse, ook aan huis. De kleermakerij betekende kleding naar maat maken in allerlei vormen, tot zelfs complete (trouw)kostuums. Door vraag van klanten kwamen er steeds meer artikelen bij die werden verkocht. Dat begon met fournituren die ook gewoon in de kleermakerij gebruikt werden en daar kwam langzaam maar zeker steeds meer bij.

In de kleinschalige winkel werden allerlei huishoudelijke artikelen verkocht, zoals bijv. kleinvak, handdoeken, theedoeken, ondergoed, kousen en sokken. Dat was op ongeveer 20 m².  Er was duidelijk behoefte aan een dergelijke winkel. De zaken gingen goed en er moest meer ruimte komen. Toen werd het plan gemaakt om een echte winkel te gaan bouwen. Er werd grond gekocht aan de Apeldoornsestraat 14 en er kwam een woonhuis met winkel van ± 70 m². Deze winkel werd in april 1940 geopend. Dat kon eigenlijk niet ongelukkiger, want in mei 1940 brak de oorlog uit. Al snel was het huis doorzeefd met kogels en granaatscherven. Voorthuizen lag destijds aan de zo belangrijke oost-west verbinding. Dus een hoofdweg van en naar Duitsland (zoals de huidige A1). Al het militair verkeer kwam door Voorthuizen en de rest laat zich raden met al die beschietingen, ook vanuit de lucht. De oorlogsjaren waren, zoals voor iedereen, bijzonder vervelende jaren. 

Gelukkig is alles uiteindelijk door keihard werken weer goed gekomen. Verder is er in 1959 een rigoureuze verbouwing geweest, maar ook in 1970, 1978 en een grote in 1990, waardoor de verkoopoppervlakte op bijna 300 m² is gekomen. De laatste verbouwing vond plaats in 2006. Toen is de zaak totaal anders ingedeeld en zijn er diverse nieuwe artikelen aan de collectie toegevoegd. Nog meer onderscheidende damesmode en lingerie. Met enige regelmaat worden er nu kleine veranderingen doorgevoerd om ''up to date'' te blijven. In het voorjaar van 2015 is de laatste aanpassing geweest waarbij er o.a. een aparte paskamer is gemaakt voor de vernieuwde "Mammacare" afdeling en bruidslingerie.

Chris en Riet van Beek runden de zaak van 1970 tot 2010 en kunnen het na al die hectische jaren nu wat rustiger aan doen. Sinds die tijd heeft hun zoon Mark (3e generatie) de zaak overgenomen. Samen met zijn vrouw Hiske staat hij garant voor de voortzetting van dit bijzondere familiebedrijf. In het jaar 2017 werd hun 80 jarig jubileum gevierd. En vanaf april 2019 heeft de winkel een geheel andere uitstraling gekregen, zowel binnen als buiten is grondig aangepakt en weer helemaal van deze tijd.